Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Voetbal

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week beelden van onder meer NAVO-leiders, herdenkingen van het uitbreken van WOII, autopech in Oost-Oekraïne, armpje-drukken in Noord-Korea, vuurwerk in Duitsland en traditionele kunst uit China.
Een traditionele kunstvorm in China wordt hier uitgevoerd door een kunstenaar in Beijing: het maken van een 'Maohou'. Het poppetje wordt gemaakt van weefsel van cicade en magnolia.
Reuters / Kim Kyung-Hoon
Een auto met pech wordt vooruit geduwd in het Oost-Oekraïense stadje Ilovaysk.
Reuters / Maxim Shemetov
Een man fotografeert het water dat afkomstig is uit de Drieklovendam, een gigantische waterkrachtcentrale in de Hubeiprovincie in China. Zware regenval heeft gezorgd voor de hevigste overstromingen van het jaar. Elf mensen kwamen om, 27 worden er nog vermist.
AFP
Een katholieke priester zegent een kist met een ongeïdentificeerd lichaam erin in de buitenwijken van Ciudad Juarez, Mexico. Het slachtoffer kwam om als gevolg van de drugsoorlog in het land, die al vele levens eiste. Veel gevonden lichamen blijven ongeïdentificeerd.
Reuters / Jose Luis Gonzalez
in het Joods Vluchtelingenmuseum in Sjanghai wordt een muur onthuld met namen van Joodse vluchtelingen die in de jaren '30 en '40 van de vorige eeuw naar China vluchtten.
AFP / Johannes Eisele
Mensen genieten van groots vuurwerk in Frankfurt, waarmee het Museumfestival wordt afgesloten.
AP / Frank Rumpenhorst
Een Noord-Koreaanse jongen en de voormalige professionele American Footballspeler Bob 'The Beast' Sapp doen een potje armpjedrukken in Pyongyang, Noord Korea.
AP / Wong Maye-E
Lava stroomt uit het lavavled van Holuhraun, vlakbij de Dyngjujoekullgletsjer op IJsland. Het land heeft vorige week opnieuw een vliegverbod afgekondigd boven het gebied rond de vulkaan Bárdarbunga. De weerkundige dienst vreest nog geen grote gevolgen.
AP / Eggert Johannesson
Angela Owens, die zelf in de zorg werkt, veegt haar tranen weg terwijl ze met de media spreekt tijdens een demonstratie in Philadelphia waarin fast-foodketens worden opgeroepen om hun medewerkers ten minste vijftien dollar per uur te betalen.
AP / Matt Rourke
Maleisische schoolkinderen zwaaien met de nationale vlag tijdens de 57ste Nationale Dag op het Onafhankelijkheidsplein in Kuala Lumpur.
AFP / Manan Vatsyayana
NAVO-leiders zien militaire vliegtuigen voorbij vliegen tijdens de tweede dag van de NAVO-top in Zuid-Wales.
AFP / Stefan Rousseau
Voetgangers in de regen tijdens een storm in Santiago, Chili. Het land wordt geteisterd door zware regenstormen en lage temperaturen.
AFP / Martin Bernetti
Indiase schoolmeisjes voeren een populaire groepsdans uit als onderdeel van het Onam festival op Docenten Dag op een school in New Delhi.
AFP / Raveen Dran
Een soldaat van de Poolse marine draagt een krans tijdens een ceremonie waarin de invasie van Nazi-Duitsland, precies 75 jaar geleden, wordt herdacht in Gdansk.
Reuters / Kacper Pempel
Voertuigen bemand door protesterende shi'iten zijn onderweg naar het kamp van de groepering in het zuidevn van de Jemenitische hoofdstad Sanaa. De president van Jemen heeft vorige week zijn regering ontbonden. Ook is hij deels teruggekomen op zijn beslissing de subsidies op brandstof op te heffen. President Abed Rabbo Mansour Hadi hoopte met de maatregelen een eind te maken aan de protesten van de shi'itische rebellen.
Reuters / Khaled Abdullah
Jonge Zuid-Afrikaanse meisjes bereiden zich voor op de jaarlijkse ceremoniële 'rietendans' bij het koninklijk paleis van Zulu-koning Goodwill Zwelithini. De dans is bedoeld om respect voor vrouwen te bevorderen, en ervoor te zorgen dat meisjes maagd blijven tot het huwelijk.
AFP / Marco Longari