Walking on sunshine

None

Wij blijven optimistisch gestemd voor de aandelenbeurzen ondanks de geopolitieke problemen. Maar het wordt wel spannend nu. Er zijn mensen die vrezen voor deflatie en groeivertraging, zogeheten bears En er zijn mensen die denken dat het juist nog beter kan gaan met de markten, de bulls, als gevolg van de grote hoeveelheden geld die de ECB in de economie pompt en de extreem lage rente. We moeten niet vergeten dat de beurs al enigszins is vooruitgelopen op het herstel. Aan de andere kant: bedrijven kunnen een steuntje in de rug krijgen van de zwakke euro, hun winsten kunnen daardoor snel verrassen. Kortom, we blijven het voorlopig zonnig inzien, maar we houden wel de zonnebrand bij de hand. Wij blijven met name positief over die ondernemingen die minder afhankelijk zijn van economisch herstel en een goed dividendrendement hebben.