Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Waar hebben ze het over?

foto’s afp, ap, reuters
foto’s afp, ap, reuters

De groepsfoto is nog niet genomen, de vergadering nog niet begonnen. Maar ook buiten de officiële momenten van de NAVO-top die deze week plaatsvond in Wales, zijn de wereldleiders met elkaar in gesprek.

Wie spreekt met wie? Is Obama meer aan het woord dan anderen? En waarover zouden ze het hebben? Worden hier beslissingen genomen of, aan de lachende gezichten af te lezen, toch vooral grappen gemaakt en banden gesmeed?

Kijk Obama bijvoorbeeld smoezen met zijn minister Kerry, terwijl zijn buurman Cameron bezig is een speech te geven. Eén groot theater, zo’n bijeenkomst.