Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Verkiezingen

Henk Krol tijdelijk terug in Tweede Kamer

Voormalig 50Plus-partijleider Henk Krol keert tijdelijk terug in de Tweede Kamer. Dat heeft de partij gisteren bekendgemaakt. Hij vervangt huidig Tweede Kamerlid Martine Baay, die de Kamer tijdelijk verlaat vanwege gezondheidsredenen. Krol is het voormalige boegbeeld van de partij en moest vorig jaar aftreden nadat was gebleken dat hij in zijn tijd als directeur van de Gay Krant jarenlang geen pensioenpremies voor het personeel had afgedragen. In augustus kwam Krol opnieuw in het nieuws, omdat hij de Nederlandse staat nog ruim twee ton aan verkeerd gebruikt subsidiegeld verschuldigd was. Krol gaf de afgelopen tijd aan dat hij graag weer aan de slag zou willen gaan voor 50Plus. In mei was hij lijstduwer voor de partij bij de Europese Verkiezingen.