Titelverdedigster Williams gaat op voor 18e grandslamtitel

Serena Williams in haar partij tegen Jekaterina Makarova. ANP-EPA / John. G. Mabanglo

Serena Williams heeft op overtuigende wijze de finale van de US Open bereikt. De titelverdedigster was gisteravond laat veel te sterk voor de Russin Jekaterina Makarova. In de eindstrijd neemt Williams het op tegen Caroline Wozniacki.

Williams, de nummer een van de wereld, walste aanvankelijk over Makarova heen: na een uur tennis stond de 6-1, 6-3 eindstand op het scorebord. Aan het eind van de tweede set slopen er evenwel wat foutjes in haar spel en op 5-2 verzuimde ze de partij uit te serveren. Een game later benutte Williams op de service van de mondiale nummer achttien alsnog haar eerste wedstrijdpunt.

Het is voor de 32-jarige Williams opvallend genoeg haar eerste grandslamfinale van het jaar. Op de Australian Open (vierde ronde), Roland Garros (tweede) en Wimbledon (derde) blies ze vroegtijdig de aftocht.

Williams was al vijf keer de beste in New York en schreef ook de laatste twee edities op haar naam. De Amerikaanse kan haar achttiende grandslamtitel winnen. Daarvoor moet ze zien af te rekenen met Wozniacki, die haar tegenstandster Shuai Peng eerder op de dag zag opgeven met kramp.
(Novum)

    • Jules Seegers