Racend naar het werk

Het Duitse fietsmerk Canyon is vooral bekend om zijn hightech racefietsen en mountainbikes. Met de nieuwe Commuter overbrugt Canyon het gat tussen racefiets en klassieke stadsfiets, hij is ontworpen voor woon-werkverkeer. De Commuter combineert hoogwaardige techniek met gebruiksgemak en fraai design. Op de onlangs gehouden Eurobike 2014, Europa’s grootste fietsbeurs, werd de fiets onderscheiden met een Gold Award. De jury roemde Canyon om de gedurfde design en aandacht voor detail.

De Commuter 7.0 is uitgevoerd met naafversnellingen, schijfremmen en voorzien van een aandrijfband. Praktisch, en stijlvol bovendien, zijn de geïntegreerde verlichting, de leren handgrepen en het zadel van San Marco. De spatborden, nuttig met ons klimaat, bieden de mogelijkheid om fietstassen te monteren. De Commuter is ook verkrijgbaar met traditionele ketting, versnellingen en handremmen. Canyon fietsen zijn uitsluitend online te bestellen.

Martijn Boot

canyon.com, vanaf 1.699 euro