Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Politie met tomaten bekogeld door omstanders in Schilderswijk

Omstanders hebben vandaag in de Haagse Schilderswijk eieren en tomaten gegooid naar agenten die bezig waren met een melding over kindermishandeling. Een 36-jarige man kwam met een bijl op de agenten af.

De man, een 14-jarige jongen en een 48-jarige man zijn aangehouden, meldt de politie. De politie werd zaterdagmiddag gewaarschuwd dat een vader zijn kind in een supermarkt aan de Hoefkade mishandelde. Agenten spraken hierover op straat met betrokkenen, waarna omstanders zich ermee gingen bemoeien.

Toen de 14-jarige jongen, die de agenten wel erg tegenwerkte, werd opgepakt omdat hij weigerde te vertrekken en zich niet kon legitimeren, gingen nog meer omstanders zich ermee bemoeien. Met behulp van extra mankracht wist de politie de omstanders op een afstand te houden en werd de groep uiteen gedreven. Daarbij kwam de 36-jarige man met de bijl op agenten af. De 48-jarige man werd opgepakt wegens belemmering en opruiing.

Na de arrestaties keerde de rust volgens de politie snel terug. (Novum)