Mandy is heel erg gek op haar Blinky

Hij heet Blinky. Althans, dat bekende Mandy Mulder twee jaar geleden aan de lokale verslaggever die een reportage kwam maken over de Bemmelse schiet vereniging Op de korrel en daar een natuurtalentje trof. Het was liefde op het eerste gezicht geweest tussen Mandy en haar luchtgeweer. Lyrisch vertelde ze: „Het is moeilijk uit te leggen hoe blij ik word van een goede score, daar krijg ik echt een kick van. Je moet je heel goed concentreren als je schiet. Dan voel ik hoe mijn hart sneller gaat kloppen en dat is zo prachtig.”

Mandy, die deze lente achttien werd, schoot in vier jaar omhoog in alle jeugdcategorieën en vanaf dit weekend staat ze met haar Anschutz 9003 premium S2 Precise (Blinky’s naam in de speciaalzaak) op het wereldkampioenschap in Granada. In de stad van de dichter Federico García Lorca strijdt ze om de wereldtitel bij de vrouwen-junioren op de 10-meterbaan. En daarna volgen, zo heeft ze zich voorgenomen, vier Olympische Spelen achter elkaar. Dat is ambitieus, zeker. Maar kijk nog eens naar Mandy en Blinky? Is tegenspraak een optie?

    • Arjen Fortuin