‘Amersfoorts gezin naar Syrië voor jihad’

Een gezin uit Amersfoort is vermoedelijk afgereisd naar Syrië om zich aan te sluiten bij een jihadistische groepering. Dat schreef burgemeester van Amersfoort Lucas Bolsius gisteren in een brief aan de gemeenteraad. Meer informatie over de familie gaf de burgemeester niet. Hij vertelde dat hij informatie deelt met instanties als de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), inlichtingendienst AIVD, de politie en de Raad voor de Kinderbescherming. Op dit moment zijn er volgens Bolsius geen aanwijzingen dat in de omgeving van het gezin ‘meer dan gemiddeld zorg moet zijn voor radicalisering’. „Dat neemt niet weg dat wij allemaal de verantwoordelijkheid hebben om alert te zijn op mogelijke signalen voor radicalisering en jihadisme”, schrijft hij.

    • Novum