Hij kon direct gaan onderhandelen

Maarten Edixhoven

(43) werkte bij ING en Zwitserleven en is sinds deze zomer directeur Pensioenen bij Aegon. Hij is het jongste directielid van de verzekeringsmaatschappij.

1. Vanwaar deze stap?

Bij Aegon krijg ik de ruimte om te innoveren. Zwitserleven is onlangs genationaliseerd en daardoor kwam het bedrijf in een nieuwe fase terecht. Zo’n overnametraject is een vak apart, daar lag mijn hart niet.

2. Kruiwagen?

Ik heb geen echte kruiwagen. Wel heb ik een voorbeeld: Fred Hubbell, een Amerikaan die zijn familiebedrijf verkocht aan ING. Van hem heb ik de liefde voor het verzekeringsvak overgenomen en geleerd hoe belangrijk vertrouwen en goed ondernemerschap is.

3. Eerste daad?

Goed luisteren. Ik viel ook met mijn neus in de boter, want onlangs werd bekend dat Aegon de pensioenen van 28.000 mijnwerkers zal overnemen. Ik kon direct meehelpen met de onderhandelingen.

4. Nest?

Een doorsnee Nederlands gezin met twee kinderen. Mijn broer was de hockeyer, ik de voetballer.

5. Studie?

Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en een master marketing in Tilburg.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Toptennisser. Ik wilde heel graag op Wimbledon spelen. Maar helaas, het talent ontbrak.

7. Wat wilt u later worden?

Ik hoop dat ik ervoor kan zorgen dat Nederlandse weer vertrouwen krijgt in pensioenen en verzekeringen.

    • Anne-Martijn van der Kaaden