Grote brand in hotel Rotterdam is uit, één slachtoffer naar ziekenhuis

Foto ANP/Ginopress

Het Art Hotel in Rotterdam is vandaag ontruimd geweest vanwege een zeer grote brand. Het vuur begon in de ondergrondse parkeergarage, waar een auto vlam vatte. Panden in de omgeving moesten worden ontruimd. Rond 18.00 uur meldde de brandweer dat het vuur uit was.

Rond 18.00 meldde de brandweer dat het vuur uit was. Twaalf auto’s hebben in de garage in brand gestaan. Omdat nog niet duidelijk is hoe stabiel het complex na de brand is, heeft de brandweer het pand verlaten. Rond 18.45 is het sein ‘brand meester’ gegeven.

Volgens een woordvoerder van de brandweer tegenover Novum is één slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht wegens het inademen van te veel rook.

Metro deels stilgelegd

De hulpdiensten werden even na 15.00 uur gewaarschuwd over de brand in het hotel aan de Mijnsherenlaan. De hulpdiensten rukten massaal uit. Een aantal panden in de omgeving moesten uit voorzorg worden ontruimd; rond de vijftig evacués werden opgevangen in de Maassilo.

Doordat de brand in een parkeergarage woedde had de brandweer zeer slecht zicht. Ook was er sprake van een lastige aanvoer van bluswater, waardoor de bestrijding van de brand nog verder werd bemoeilijkt.

Door de brand moest ook de metro deels worden stilgelegd. Het gaat om het traject tussen Rijnhaven en Zuidplein. Inmiddels is de dienstregeling weer hervat, maar er wordt niet gestopt op station Maashaven.

Twitter avatar saskiarasink Saskia Rasink Brand Arthotel Rotterdam Mijnsherenlaan http://t.co/e362M4jqXP