Gekruide vleessnacks groot maken in Europa

Wat wilde je later worden? Je antwoordde vast nooit:

project manager innovation/renovation

. Er is een vacature voor. Lees hier wat zo iemand doet.

 

 

Bedrijf: Jack Link’s

Wat opvalt aan de vacature: Nederlands niet vereist, wel Engels en Duits

 

Wat doe je eigenlijk?

Jack Link’s naar Europa brengen. In Amerika is het bedrijf heel groot met hun beef jerky – gerookt, gedroogd en gekruid vlees. Hier is die snack nog niet zo populair. Op een compleet nieuw Europees hoofdkantoor – veertig man waarvan er 39 nieuw worden aangenomen – ga jij leiding geven aan projecten die voor nieuwe en verbeterde producten moeten zorgen die aansluiten op de Europese markt.

Sinds kort horen daar ook de merken BiFi en Peperami (van de worstjes) bij. Jack Link’s heeft de merken gekocht van Unilever.

„Ze willen BiFi en Peperami flink gaan promoten”, zegt consultant Annemarie van den Bos van werving- en selectiebureau DUPP. Daarbij wordt er vooral gekeken naar de drie grootste afzetmarkten: Groot-Brittannië, de Duitstalige Europese landen en Nederland.

Wat verdient dat?

Tussen de 80.000 en 85.000 euro bruto per jaar. Daarvoor zoeken ze wel een „senior”. En je mag natuurlijk nieuwe producten voorproeven.

Waarom zoeken ze iemand?

Nieuwe afdeling, nieuwe mensen, nieuwe vacature.

Wat voor collega moet je zijn?

Iemand met ervaring én enthousiasme. „Want je bent er verantwoordelijk voor dat projecten op tijd af zijn”, zegt Van den Bos. Dat betekent dat jij mensen moet vertellen wanneer ze iets af moeten hebben, en er vervolgens voor zorgen dat ze dit ook doen.

En je moet van reizen houden. Want je bent vaak bij de fabriek in Duitsland. Zo’n 20 procent van de tijd in ieder geval. Daarom is het belangrijk dat je Duits spreekt.

Waarom wil je hier werken?

Omdat Jack Link’s er vertrouwen in heeft. Anders zouden ze de merken niet hebben overgenomen van Unilever. Bij dat bedrijf zorgden de BiFi-worstjes voor een jaaromzet van zo’n 80 miljoen euro.

„In mei moet de complete overgang afgerond zijn”, zegt Van den Bos. Ga er dus vanuit dat je een hectische periode tegemoet gaat. Maar wel eentje met veel vrijheid, en een kans om iets helemaal opnieuw op te bouwen.

    • Sam de Voogt