Rusland ‘ontvoert’ Estlandse officier

Een Estlandse veiligheidsofficier is vrijdagochtend rond de grens van Estland en Rusland ontvoerd door de Russische veiligheidsdienst. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken van Estland bekendgemaakt. De ontvoerde officier zou belast zijn met het tegengaan van georganiseerde misdaad bij de grensovergang. De regering in Tallinn noemt de zaak „zeer zorgwekkend” en heeft de Russische ambassadeur ontboden. De Russische veiligheidsdienst FSB bevestigde de arrestatie van de man, maar beweerde dat hij wegens spionage is aangehouden op Russisch grondgebied. Hij zou gewapend zijn geweest. Estland, Letland en Litouwen zijn huiverig voor de intenties van Rusland wegens het gewapende conflict in Oost-Oekraïne en de Russische annexatie van de Krim.

    • Reuters