Mercedes waarschuwt rivalen

De leiding van het Formule 1-team van Mercedes heeft geen trek meer in nieuwe incidenten tussen de twee teamgenoten Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Als de Brit en de Duitser elkaar blijven dwarszitten, zal Mercedes ingrijpen. „Als het weer misgaat, moeten we maatregelen nemen en dat zal inhouden dat we een andere teamsamenstelling moeten kiezen”, zei Mercedes-teamleider Toto Wolff gisteren tegen de BBC aan de vooravond van de Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza.

De twee Mercedes-coureurs, die in een fel gevecht om de wereldtitel zijn gewikkeld, kwamen bij de GP van België met elkaar in botsing. Hamilton moest daardoor het circuit van Spa-Francorchamps vroegtijdig verlaten. Daniel Ricciardo van Red Bull ging er met de overwinning vandoor. In het kampioenschap heeft Rosberg een voorsprong van 29 punten op Hamilton. Ricciardo heeft een achterstand van 64 punten op de leider in het klassement. (NRC)