Driemaal Attenborough

Vanmiddag eert de BBC de onlangs overleden Britse regisseur en karakteracteur sir Richard Attenborough. Het eerbetoon begint om 14.00 uur met Talking Pictures, een met veel interviews en clips gelardeerde terugblik op zijn loopbaan die teruggaat tot de Tweede Wereldoorlog. Attenborough debuteerde als acteur in 1942 en was actief tot 2007, toen zijn laatste film Closing the Ring in première ging. Na Talking Pictures laat de BBC één van zijn biografische films zien, het genre waarin hij excelleerde. Heel verfrissend is de keuze niet op meervoudig Oscarwinnaar Gandhi (1982) gevallen, maar op Young Winston (1972). Sir Richards tweede speelfilm gaat over de jeugdjaren van Winston Churchill. Om vijf uur wordt de middag besloten met A Life in Film, waarin acteurs die met hem samenwerkten op Attenborough terugkijken.

BBC 2, 14.00-18.00u.

André Waardenburg