Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Europa aantrekkelijker

Presidenten van centrale banken, ministers van Financiën, het IMF en de Wereldbank proberen al een hele tijd om deflatie af te wenden. Waar blijkt dat die initiatieven gaan leiden tot een redelijke economische groei en lagere werkloosheid, worden beleggers enthousiast. In de eurozone loopt de economie een tot twee jaar achter op die van de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Daar trekt de economie voorzichtig aan en kun je al een tijdje succesvol beleggen. De ECB heeft deze week laten zien dat extra ingrijpen niet geschuwd wordt. Als de komende maanden gaat blijken dat de ECB bereid is nog verder in te grijpen, of dat de huidige maatregelen vruchten beginnen af te werpen, dan kunnen beleggers de overstap gaan maken naar de Europese markten. Nederlandse bedrijven horen met hun internationale spreiding tot de meest aantrekkelijke investeringen in die markten, de lokale bedrijven volgen daarna.