Boeren beunen bij, Nederland verdient geld met vega-kip

Foto ANP

Had je geen tijd om al onze verhalen te lezen? Dit zijn de belangrijkste stukken van de week op een rij.

1. Wie dacht dat het geld op het land alleen met aardappels of melk verdiend wordt, heeft het mis. Een beetje boer beunt bij. In Nederland inmiddels al de helft van de boeren.

2. Nederlandse bedrijven zijn goed in het maken van vlees- en visvervangers. Onze neptonijn en vegetarische kip vliegen de grens over.

3. Taxiapp UberPOP - waarbij particulieren elkaar ritjes aanbieden - is sinds deze week verboden in Duitsland. In de VS wordt een nieuw model getest: taxidelen. Het levert enorme besparingen op, blijkt uit onderzoek.

4. Meer geld om ziekte op de werkvloer te voorkomen? Ja, zeggen de bonden. Nee, zeggen werkgevers. De Sociaal Economische Raad kan het maar niet echt eens worden over de toekomst van de bedrijfsarts. Ja, dat het beter moet. Na maanden steggelen kwam de SER met een advies.

5. Heb je een Ray-Ban, Prada of andere merkbril? Dit is waarom die zo duur is.

6. Drie noodlandingen in acht dagen wegens ruzies tussen passagiers. De Knee Defender zorgt in de VS voor veel problemen. En ook KLM en Lufthansa gaan er écht last van krijgen.

7. Al zorgen over waar de jongste dochter straks naar de basis- en middelbare school moet? Voor kinderdagverblijven is in ieder geval géén wachtlijst nodig. Er is een fors overschot aan plaatsen bij kinderdagverblijven, blijkt uit een analyse van NRC Q.

8. Bij de Hema kun je naast theedoeken en regenjassen tegenwoordig ook goedkope samenlevingscontracten kopen. En dat vindt de beroepsorganisatie van notarissen om diverse redenen niet leuk. Deze week diende de tuchtzaak.

9. Jengelende kinderen achterin, lange files, hitte of juist een ondergelopen tent. Hebben jullie ook zo’n fijne vakantie gehad? Je bent niet de enige. September is dé echtscheidingsmaand.

10. Is de populairste knuffel van Nederland al bij je komen logeren? De economie van een teddybeer.

11. Nederlandse bedrijven gaan het nooit halen, die 30 procent vrouwen in de top van beursgenoteerde vrouwen, voor 2016. Zie dit onderzoek.

12. Weet je wat nog erger is dan de selfie? De selfiestok. En hij is nu ook in Nederland verkrijgbaar.

13. Kopen, kopen, kopen. Europese voetbalclubs gaven in totaal 2,9 miljard euro uit aan voetbaltransfers. Vier oorzaken voor die gigantische uitgaven.

    • Annemarie Sterk