Zestien jaar cel geëist tegen man die peuter van flat gooide

Een 39-jarige man die vorig jaar een peuter vanaf de zesde etage van een flat in de Bijlmer gooide gaat als het aan justitie ligt voor zestien jaar de cel in. Hem wordt moord ten laste gelegd. De officier van justitie sprak de eis vanochtend uit.

De 3-jarige Blessing viel in april 2013 van de flat Kikkenstein in Amsterdam Zuidoost. Hij werd met ernstige verwondingen naar een ziekenhuis gebracht en overleed een dag later. Kort daarna werd Paul A. aangehouden, de oom van het jongetje.

Uit een verklaring van de vader van de peuter zou blijken dat A. de peuter zou hebben ‘weggegooid’ omdat hij ‘evil’ zou zijn geweest. Omdat hieruit volgens het OM blijkt dat hij met een vooropgezet plan handelde, wordt hem moord ten laste gelegd.

Paul A. zegt niet te weten wat er die avond is gebeurd. Hij was onder invloed van drank en drugs en kan zich niets herinneren. Hij ontkent het jongetje over de reling te hebben gegooid.

De rechtbank doet naar verwachting over twee weken uitspraak. (Novum)