Wozniacki bereikt voor tweede keer in carrière finale US Open

Caroline Wozniacki. AFP / Streeter Lecka

Caroline Wozniacki heeft voor de tweede keer in haar carrière de finale van de US Open bereikt. De Deense leidde in de partij tegen Shuai Peng met 7-6 (1), 4-3, toen de Chinese moest opgeven met kramp. Peng, die niet meer op haar rechterbeen kon staan, verliet in een rolstoel de baan.

Wozniacki had aan het begin van de partij last van de wind en produceerde flink wat onnodige missers. Met krachtige dubbelhandige slagen zette Peng de 24-jarige Deense onder druk en dat resulteerde in de zevende game tot de eerste break. Wozniacki schakelde daarna een tandje bij en kwam direct terug.

Op 5-5 moest Wozniacki wederom haar opslag afstaan, waardoor Peng mocht serveren voor de eerste set. De mondiale nummer elf dwong echter een tiebreak af, waarin ze overtuigend aan het langste eind trok.

Aan het begin van de tweede set nam Peng een 2-0 voorsprong, maar net als in het eerste bedrijf kwam Wozniacki terug. De Chinese liet daarna twee nieuwe breakkansen onbenut en leverde zelf haar service op love in. Ze knokte zich nog terug tot 3-4, maar die krachtsinspanning bleek te veel. Een medische behandeling mocht niet baten.

“Ik heb medelijden met Peng, want ze speelde heel goed”, zei Wozniacki na de partij. “Het was heel warm op de baan, maar ik voel mij uitstekend.” Wozniacki aast op haar eerste grandslamtitel. In 2009 verloor ze de finale in New York van Kim Clijsters. Ze krijgt tegen Serena Williams of Jekaterina Makarova een herkansing. (Novum)