Verzekeraars: let op bij Airbnb

Foto Thinkstock

Particulieren die hun huis via de Amerikaanse website Airbnb willen verhuren aan toeristen zijn vaak onverzekerd voor brand, schade en ongelukken. Veel verhuurders weten niet dat ze risico’s lopen door hun huis via de verhuurdienst ter beschikking te stellen. Een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars zei dit vanmorgen na berichtgeving in de Volkskrant hierover.

Verzekeraars vinden de risico’s vaak nog te groot om eventuele kosten te dekken via een particuliere polis. „Verhuurders moeten daarom zorgen dat ze goed op de hoogte zijn van de regels voor ze hun huis aanbieden”, aldus de zegsman.

Verzekeringsmaatschappijen hebben vaak nog geen pasklaar antwoord op de groeiende behoefte aan een polis die problemen door verhuur via de verhuursite dekt. „Airbnb is een relatief nieuw fenomeen, maar we zien wel dat steeds meer verzekeraars zich hierop proberen in te stellen”, verklaart de woordvoerder. (Novum)