Treinverkeer rond Schiphol plat door koperdieven

Koper wordt uit de draden langs het spoor in Nederland vaker gestolen. De treinen ondervinden hier hinder van doordat wissels en spoorbomen daardoor niet meer te bedienen zijn.
Koper wordt uit de draden langs het spoor in Nederland vaker gestolen. De treinen ondervinden hier hinder van doordat wissels en spoorbomen daardoor niet meer te bedienen zijn. Foto ANP / Freek van den Bergh

Het treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam Lelylaan en Amsterdam Zuid ligt vanmorgen plat vanwege koperdiefstal. De dieven hebben vannacht grote schade aangericht, laat Prorail weten.

Update 11.25 uur: Het treinverkeer is rond 10.20 uur weer hervat, alle sporten zijn weer vrijgegeven.

Tijdens de diefstal zijn stroomkabels in brand gevlogen. Over een lengte van tientallen meters is sprake van ‘flinke schade’, aldus de spoorbeheerder. De herstelwerkzaamheden zijn meteen begonnen, maar duren vanwege de omvang van de schade waarschijnlijk een groot deel van de dag. Naar verwachting is het euvel rond 14.00 uur weer verholpen meldt de NS.

De NS heeft bussen ingezet tussen Amsterdam Sloterdijk en de luchthaven en tussen Schiphol en Amsterdam Zuid. Reizigers kunnen ook gebruikmaken van de metro tussen Sloterdijk en Amsterdam Zuid. (Novum)

Lees ook Reiziger heeft verpeste dag, koperdief wacht elektrocutie (als het tegenzit) op NRCQ.