‘Spiderdog’ Chica jaagt mensen stuipen op het lijf

Schermafbeelding YouTube

Sylwester Wardega houdt wel van een geintje. De Poolse grappenmaker maakt regelmatig filmpjes waarin hij mensen voor de gek houdt. Voor zijn laatste video trok hij zijn hond een groot vogelspinpak aan, waarna het beest voor mensen ineens een monster lijkt. Het filmpje is een enorme hit online.

Chica is een heel schattig hondje, maar zodra de hond het vogelspinpak aan heeft, ziet zij er ineens best eng uit. Vooral in het donker is het effect groot; als het hondje koddig op mensen afrent, gaat iedereen er zonder aarzelen gelijk vandoor. Toegegeven, Wardega heeft nog wel wat extra effecten gebruikt om de sfeer angstaanjagender te maken. Zo heeft hij in een viaduct objecten opgehangen, die lijken op in spinrag gewikkelde lichaamsdelen. Het lijkt wel een beetje The Blair Witch Project.

Het filmpje is viral gegaan online en Chica heeft sinds gisteren al een eigen Facebookpagina:

Wardega haalt zoals gezegd vaker grappen uit. Zo liep hij eerder rond als het personage uit de horrorfilm The Ring. Vorig jaar dronk hij expres op straat een biertje waarna hij ervandoor ging toen de politie op hem afstapte. Naar eigen zeggen wilde hij de conditie en fitheid van de politie testen, zo liet hij weten aan de Daily Mail.