Probleem voor sushi, Martinair bijna verdwenen

blank yellow adhesive note on white background with shadow

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is onze dagelijkse nieuwsbrief die vertelt wat je vandaag moet weten.

Meer geld om ziekte op de werkvloer te voorkomen? Ja, zeggen de bonden. Nee, zeggen werkgevers. De Sociaal Economische Raad komt vandaag - na maanden steggelen - met een advies voor de toekomst van de bedrijfsarts.

Heb je een Ray-Ban, Prada of andere merkbril? Dit is waarom die zo duur is.

Dit is de dag dat de populairste knuffel van Nederland bij je komt logeren. Een commercieel succes van de publieke omroep.

Poldernieuws

Is jouw huis ook gesloopt na verhuur via Airbnb? Pech gehad, zegt de verzekering. Op een vergoeding moet je niet rekenen, meldt de Volkskrant.

Martinair: ooit voor Nederlanders het begin van een zonvakantie, nu bijna verdwenen. Moederbedrijf Air France-KLM wil de maatschappij opdoeken, aldus het Financieele Dagblad.

De ouderen zijn boos, schrijft De Telegraaf. Ze vinden dat kabinetsmaatregelen te hard zijn voor gepensioneerden.

While you were sleeping…in the US

Op zoek naar een baan? Steek de oceaan over. In tegenstelling tot Nederland groeit de Amerikaanse economie hard, aldus de Financial Times.

Grote protesten gisteren in de VS. Fastfoodmedewerkers willen meer geld en een eigen vakbond, schrijft de New York Times.

Vier jaar na de olieramp met Deepwater Horizon, moet BP fors dokken. Het bedrijf riskeert een boete van achttien miljard dollar.

While you where sleeping…in Asia

Goedkope sushi is zalig in Azië, maar er is nauwelijks tonijn over in de zee. Er komen vangstquota, meldt Nikkei Asian Review.

Na de enorme badeend scoort Florentijn Hofman in Taiwan met een reusachtig konijn, aldus The Wall Street Journal.

Patentdiefstal is een groot probleem in China. Er komen drie speciale rechtbanken die bedrijven moeten beschermen, schrijft Nikkei Asian Review.

NRC Q’s citaat van de dag

“De bekende uitspraak ‘van hard werken wordt niemand ziek’, klopt in de praktijk niet.” - Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher (PvdA), over het aanpakken van werkstress.

Veel succes vandaag. Heb je nieuws, commentaar, of word je hélemaal gek van Flip? Mail ons op nrcq@nrc.nl. Volg ons op Twitter en Facebook voor updates.

Veel succes vandaag. Bevalt onze nieuwsbrief? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.