Privévliegtuig stort neer na reis van bijna drieduizend kilometer

Een privévliegtuig is na een reis van bijna drieduizend kilometer gecrasht in de oceaan ten noorden van een Caribisch eiland. Ook in België is een helikopter neergestort. Twee mensen kwamen daarbij om het leven.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteiten kregen geen contact meer met het privévliegtuig, waarop twee F 15’s het vliegtuig achterna vlogen. Die draaiden om toen het vliegtuig het Cubaanse luchtruim naderde. De ramen van het toestel waren bevroren. Mogelijk raakten de inzittenden buiten bewustzijn door zuurstofgebrek. Er zijn vliegtuigen naar de rampplek onderweg om te onderzoeken wat er is gebeurd.

Het vliegtuigje was onderweg van Rochester in de staat New York naar Naples in Florida. Tijdens de vlucht week het toestel af naar het Caraïbisch gebied. Het toestel vloog op zo’n 7 kilometer hoogte. Vermoedelijk stortte het uiteindelijk neer door brandstofgebrek.

Het is de tweede keer in een week tijd dat een piloot van een privévliegtuig niet meer reageert tijdens een vlucht. Zaterdag verloor een piloot zijn bewustzijn, waarop zijn toestel neerstortte in de Atlantische Oceaan.

Het vliegtuigje stortte zo’n 22,5 kilometer van Port Antonio neer.

Ook in België ongeluk met luchtvaart

In de Belgische stad Roeselare zijn twee mensen om het leven gekomen door een helikoptercrash, meldt persdienst Novum. Het toestel stortte vlakbij het voetbalstadion Schiervelde neer terwijl daar een wedstrijd bezig was. De helikopter was ingezet door een privébedrijf om een autorally te volgen. Het toestel is volledig uitgebrand.

De helikopter steeg om 20.00 uur op in Wevelgem en stortte niet veel later neer op het parkeerterrein bij het stadion. Het parket van Kortrijk stuurt een onderzoeker naar de rampplek om de toedracht van het incident te achterhalen.