Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Koele lucht

Vanuit het oosten wordt steeds warmere lucht aangevoerd, maar van boven de oceaan nadert juist koelere. Op de overgang tussen beide ontstaan later deze middag en vanavond landinwaarts op diverse plekken regen- en onweersbuien. Het pleit wordt komend weekend beslecht in het voordeel van de minder warme lucht. Komende nacht en ook morgen overdag valt vooral in het oosten en noordoosten nog een regen- of onweersbui. Verder is er tussen de bewolking door ook af en toe ruimte voor opklaringen. Bij het ochtendgloren ligt de temperatuur rond 15 graden, morgenmiddag wordt het 18 graden aan zee tot lokaal 23 graden langs de grens met Duitsland. Er steekt een zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind op. Zondag en volgende week blijven zon en wolkenvelden elkaar afwisselen.