Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Doden door explosie en brand in Diemense flat

Foto ANP

Twee mensen zijn gisteren om het leven gekomen door een explosie in een flatgebouw in Diemen. Vijftien mensen raakten gewond, twee worden er nog vermist. Dat heeft de politie bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst met bewoners en de burgemeester van Diemen. De explosie, die een grote brand tot gevolg had, ontstond waarschijnlijk bij renovatiewerkzaamheden in de acht verdiepingen tellende flat. Daarbij is mogelijk een gasleiding geraakt. De explosie deed zich volgens de Amsterdamse nieuwszender AT5 rond 15.45 uur voor bij het pand aan de Beukenhorst. Een deel van de gevel van het gebouw is ingestort. Ongeveer tachtig bewoners zijn in de buurt opgevangen. De brand was rond zes uur geblust.