Fotomodel met panterkop

De metrostations in New York hangen vol met posters van musicals op Broadway, de zomerblockbusters en de series van het nieuwe televisieseizoen. Al die papieren platen worden over de oude heen geplakt. Reizigers – uit baldadigheid, verveling bij het lange wachten op hun metro of in een artistieke opleving – krassen en scheuren over de platen zodat de oude posters weer terug in het zicht komen. En dat kan hele kunstige beelden opleveren, laat Kevin Shea Adams zien op zijn website met de serie Peels. Al vier jaar fotografeert hij surrealistische collages op de perrons van New York. Van afgekrabde gezichten van zwoele fotomodellen die vervangen zijn door panterkoppen of acteurs die opeens een ander gezicht krijgen dat verstopt zat onder de nieuwste poster. De beelden van Adams zijn speels, rauw en kleurrijk. Ze laten zien dat het stadslandschap van New York continu verandert, maar vooral hetzelfde blijft.

    • Hans Klis