Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Lucia de B. dingt mee voor Oscar

Het drama Lucia de B. van regisseur Paula van der Oest is dit jaar de Nederlandse inzending voor de Oscar voor beste niet-Engelstalige film. Dat heeft filminstituut Eye gisteravond bekendgemaakt. Lucia de B., met Ariana Schluter in de titelrol, vertelt over verpleegster Lucia de Berk, die beschuldigd en tot levenslang werd veroordeeld nadat overlijdensgevallen op haar afdeling als verdacht werden beschouwd. Het bleek een van de grootste gerechtelijke dwalingen in Nederland. (NRC)