Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Sport

Fietsen in herfstig Twiske

Zondag een fietsexcursie met gids door het Twiske , een natuurgebied vlak boven Amsterdam. Ondanks de mooie nazomer waar we nu van genieten is het onmiskenbaar: de herfst doet langzaam zijn intrede. Veel trekvogels gebruiken het Twiske als tussenstop naar verre oorden. Hier worden soms dan ook bijzondere waarnemingen gedaan, zoals een boomvalk die met boerenzwaluwen – zijn prooidieren – meevliegt naar het zuiden. Maar er is meer te genieten: planten in nabloei, vlinders zoals de trekvlinder (ja, die bestaan ook) Atalanta (foto) en heel veel paddenstoelen.

Zondag 7 september, 11.00 uur, vertrek vanaf Zorgboerderij de Marsen, Pikpotweg 1 in Landsmeer. www.ivn.nl