Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Expositie Stefan Verwey

Vanaf vandaag te zien in het Persmuseum: Hoe open ik een boek? , een overzichtstentoonstelling met literaire tekeningen van Stefan Verwey (1946), de man die ons al decennialang verblijdt met zwart/wit-tekeningen in onder meer Vrij Nederland en de Volkskrant. De boekenwereld is een dankbaar en vaak terugkomend onderwerp in zijn werk – op veel redacties en in boekwinkels hangen uitgeknipte cartoons van Verwey. Hij won verschillende prijzen, waaronder de Inktspotprijs. Liefhebbers van zijn humoristische prenten kunnen op de expositie genieten van meer dan 170 originele tekeningen. T/m 28 september, Persmuseum, Zeeburgerkade 10. www.persmuseum.nl