Dit schrijven andere media vandaag

ZEEUWS VLAANDEREN - Panoramafoto van de Hedwigepolder in Zeeuws Vlaanderen. De toekomst van de polder blijft nog ongewis. Veel Zeeuwen zijn fel tegen het onder water zetten van het gebied, als compensatie voor de natuur die verloren gaat door de uitdieping van de Westerschelde. ANP XTRA KOEN SUYK

Kom je terug van vakantie en denk je een deel van die gave reis terugverdiend te hebben met de verhuur van je appartement via Airbnb, maar blijkt dat de boel gesloopt is door die aardige Amerikaanse jongens die in Amsterdam cultuur wilden snuiven? Pech gehad. Dat is het antwoord dat je krijgt van de verzekering, schrijft de Volkskrant.

De polissen van inboedelverzekeringen staan verhuur aan toeristen niet toe, zegt een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars in de krant. De redenen die verzekeraars hanteren om niet uit te keren bij schade variëren.

Sommige verzekeraars zeggen dat de verhuurders weten dat ze een groot risico lopen door via Airbnb te verhuren. Andere verzekeraars zeggen dat een registratie bij de Kamer van Koophandel nodig is om geldig kamers te verhuren.

Maar als verzekeraars ergens geld meer kunnen verdienen, zijn zij zelden beroerd dat ook te doen. Nationale Nederlanden zegt in de Volkskrant met een speciale Airbnb-verzekering te komen. Die is natuurlijk wel duurder dan een standaardverzekering.

Martinair vervoert straks ook geen vracht meer

Martinair is voor Nederlanders als jaren niet meer het begin van een lange vakantie in een zonnig land ver weg. De chartermaatschappij voert alleen nog maar vrachtvluchten uit. En ook daar komt grotendeels een einde aan. Tussen nu en 2016 worden zes van de negen vrachtvliegtuigen die routes vliegen op Amsterdam uitgefaseerd. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Er zijn wereldwijd te veel vrachtvliegtuigen waardoor de capaciteit te groot en prijzen te hard zijn gedaald, zegt Erik Varwijk, directeur vrachtvervoer bij KLM, het moederbedrijf van Martinair in het FD.

KLM heeft geprobeerd samenwerking met andere maatschappijen te zoeken en nam zelfs zakenbank Goldman Sachs in dienst om mogelijke partners voor Martinair te vinden. Dat leverde niks op. Verkoop van de vloot is nog steeds een optie. Er zullen 350 tot 400 banen verdwijnen als de vrachtvliegtuigen van Martinair niet meer vliegen.

Pensionado’s boos op kabinet

De gepensioneerden zijn boos. Dat meldt de Telegraaf. Het kabinetsplan om in 2016 belastingvoordelen voor gepensioneerden in te perken is de aanleiding van de woede.

De ouderenkorting gaat omlaag. De korting op vermogensbelasting gaat omlaag. Pensioenen worden niet geïndexeerd. De stijging van de zorgpremie, die inkomensafhankelijk is, treft ouderen harder, zegt een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Gepensioneerden in de krant.

De Telegraaf schrijft dat in Den Haag politici klaarstaan om voor de rechten van ouderen te strijden. “We gaan hier keihard actie tegen voeren’’, zegt PVV-Kamerlid Barry Madlener in de krant.

    • Melle Garschagen