Gasexplosie: twee doden, vijftien gewonden

Foto ANP

Een gasexplosie in een flatgebouw in Diemen-Zuid heeft gistermiddag aan twee mensen het leven gekost. Vijftien mensen raakten gewond. Na de ontploffing ontstond een grote brand. Aanvankelijk was sprake van twee vermisten, maar de politie liet vanmorgen weten dat het waarschijnlijk gaat om de dodelijke slachtoffers. De zoektocht naar slachtoffers werd donderdagavond gestaakt omdat het te donker was om veilig te werken. Het gebouw moest om veiligheidsredenen worden gestut voordat de zoektocht kan worden hervat. Eén woning kon vanmorgen nog niet worden doorzocht. Een deel van de gevels aan zowel de voor- als achterkant van het flatgebouw is weggeslagen, de vloeren en plafonds van de direct bovenliggende woningen zijn ingestort. De explosie ontstond waarschijnlijk bij renovatiewerkzaamheden in de acht verdiepingen tellende flat. Daarbij is volgens een politiewoordvoerder een gasleiding geraakt. Ruim tweehonderd bewoners brachten de nacht elders door. Het is nog onbekend wanneer de bewoners terugkunnen naar hun appartementen. Waarschijnlijk kunnen de meesten van hen vandaag in ieder geval wat spullen pakken uit hun woning.