Meer zorgpremie en belasting voor ouderen

Ouderen gaan de komende jaren meer belasting en zorgpremie betalen. Het kabinet heeft vorige week met oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP afgesproken dat in 2016 en 2017 een aantal belastingvoordelen voor ouderen wordt verlaagd of geschrapt, meldde RTL Nieuws gisteren. De maatregelen worden op Prinsjesdag gepresenteerd.

Volgens de bronnen van RTL wordt onder meer de ouderenkorting verlaagd. Dit belastingvoordeel voor AOW’ers zou met 195 miljoen euro worden verminderd. Voor vermogende ouderen zou de ouderenkorting helemaal worden geschrapt; dit levert 190 miljoen euro op. De zorgpremie voor mensen zonder werkgever stijgt met een procent. Dat raakt vooral gepensioneerden en zzp’ers, maar die laatste groep wordt daarvoor gecompenseerd.

    • Novum