Di María steelt show in reprise WK-finale

Foto Reuters

Zonder Lionel Messi maar met Ángel di María heeft Argentinië zich gisteravond gerevancheerd voor de verloren WK-finale door Duitsland met 4-2 te verslaan. Met dank aan de naïeve Duitse defensie – zonder de gestopte Phillip Lahm en met de jonge Erik Durm en Matthias Ginter – en een excellerende Di María was het oefenduel meer dan de finale in Rio de Janeiro een schouwspel.

De Argentijnse vleugelaanvaller, die voor 75 miljoen euro verhuisde van Real Madrid naar Manchester United, miste de laatste fase van het WK door een bovenbeenblessure. De impact die hij gisteren had in Düsseldorf was gigantisch: drie assists en een doelpunt. De vraag drong zich op wat Di María had kunnen betekenen als hij er in de finale twee maanden geleden bij was geweest. „We hadden ze op 13 juli ook verslagen als Di María mee had gedaan”, zei de Duitse bondscoach Joachim Löw. Zijn verklaring voor het echec: „Mijn team had nog nooit in deze samenstelling gespeeld, ik kan de spelers dan ook niets verwijten.”

Kort na rust stond het 4-0 voor Argentinië door goals van Sergio Aguëro, Erik Lamela, Federico Fernandez en Di María. De grootste nederlaag sinds de 5-1 tegen Engeland in september 2001 dreigde voor de wereldkampioen. Maar André Schürrle en invaller Mario Götze, matchwinner in de WK-finale, redden de Duitse eer.