‘Rente over restschuld na verkoop van woning blijft langer aftrekbaar’

Foto ANP/Lex van Lieshout

Als het aan het kabinet ligt, wordt de rente over de restschuld die overblijft na de verkoop van een woning langer langer aftrekbaar. In plaats van tien jaar, is de rente over de restschuld straks vijftien jaar aftrekbaar.

Volgens RTL Nieuws heeft het kabinet dit in het begrotingsoverleg afgesproken met D66, ChristenUnie en SGP. De maatregel zou voor huishoudens met een restschuld honderden euro’s per maand moeten besparen.

Ook regeling voor dubbele hypotheek verlengd

Veel huizenbezitters zitten op dit moment met woningen in hun maag die ze voor onder de aanschafprijs moeten verkopen. Een restschuld kan in dat geval nog lang op de financiën blijven drukken, waardoor er bezuinigd moet worden op andere uitgaven.

Daarnaast is een restschuld ook niet bevorderlijk voor de huizenmarkt. De aftrek op de schuldrente langer aftrekbaar maken, kan de huizenmarkt weer wat meer in beweging krijgen, zo is de gedachte.

Tevens zou het kabinet een regeling voor huizenbezitters met een dubbele hypotheek willen uitbreiden. Eigenaren die hun huis niet verkocht krijgen, mogen in plaats van twee jaar, straks drie jaar lang de hypotheekrente aftrekken.