Ook dochter De Winter kan schrijven, oordeelt de Frankfurter Allgemeine

Het debuut van Solomonica de Winter, de zeventienjarige dochter van Leon de Winter en Jessica Durlacher, is enthousiast besproken door de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

De krant noemt Die Geschichte von Blue, zoals de titel in het Duits luidt, “ongelooflijk cool, helder en stijlvast verteld” en meent een mengeling tussen een “Krimi und eind Fantasyroman” in handen te hebben gehad.

De Winter schreef haar roman, die afgelopen mei werd aangekondigd, in het Engels. De Nederlandse vertaling verschijnt in november bij Prometheus en zal de titel Achter de regenboog dragen.

Zestienjarige critica

Volgens haar Nederlandse uitgever vertelt de roman “het verhaal van Blue, een meisje dat niet praat, behalve om te vertellen dat ze een man heeft vermoord. En een vrouw ook, trouwens.”

De Frankfurter recensie is overigens het werk van een zestienjarige critica, Melina Savvidou genaamd. “Ik hou van de manier waarop Solomonica de Winter stemmingen, plaatsen en personen beschrijft”, schrijft ze. “Vooral haar kritische en negatieve houding tegenover het leven op zo’n jonge leeftijd kan ik als leeftijdsgenoot goed begrijpen.”

Die Geschichte von Blue is verschenen bij Diogenes Verlag, de uitgeverij die ook de boeken van Leon de Winter en Jessica Durlacher op de markt brengt.

Ook in andere Duitse media duiken inmiddels besprekingen op. “Die Geschichte ist sehr poetisch erzählt, hat aber auch ein paar Längen.”