Konijn met mosterd en dragon

In haar boek Food from Plenty houdt Diana Henry een warm betoog voor het eten van konijn. ‘Waarom eten we eigenlijk zo weinig konijn? Omdat konijntjes zo schattig zijn? Zet u eroverheen: het is dwaas om voedsel dat gezond, niet duur en in overvloed aanwezig is, niet te eten.’ En: ‘Er zit niet heel veel

illustratie jet peters
illustratie jet peters

In haar boek Food from Plenty houdt Diana Henry een warm betoog voor het eten van konijn. ‘Waarom eten we eigenlijk zo weinig konijn? Omdat konijntjes zo schattig zijn? Zet u eroverheen: het is dwaas om voedsel dat gezond, niet duur en in overvloed aanwezig is, niet te eten.’ En: ‘Er zit niet heel veel vlees aan een konijn, maar het heeft een voortreffelijke smaak en mijn slager geeft het praktisch weg.’

Pardon? Konijn niet duur? Ik ben minstens zo dol op konijn als Henry en onderschrijf haar pleidooi voor het eten ervan dan ook van harte. Alleen geeft mijn slager zijn konijnen niet bepaald cadeau, en de uwe vast ook niet. Tam konijn is duurder dan (goeie) kip en wild konijn nog duurder.

Maar ach, wie Henry’s konijn met mosterd en dragon maakt, zal haar dit flauwekulargument snel vergeven.

Een heerlijk ouderwetse Franse klassieker. En wie wil daar nu op beknibbelen?