Expeditie Robinson

RTL 5, 20.30-21.30

De vijftiende editie van het spannende survivalprogramma Expeditie Robinson is anders dan we gewend zijn. In plaats van veertien BN'ers, gaan achttien bekende Nederlanders dit jaar de uitdaging aan. Niet zoals in vorige jaren in twee teams, de groep is dit jaar verdeeld over drie teams. Zo strijden onder andere acteur Ferry Doedens, rapper Mr. Polska, playmate Ancilla Tilia, K1 vechter Remy Bonjasky, presentator Rick Brandsteder, presentatrice Nadia Palesa Poeschmann en actrice Juliette van Ardenne om de titel Robinson 2014.

De keiharde strijd wordt gevoerd op drie verschillende eilanden op de Filipijnen: Hemel, Aarde en Hel. Vanzelfsprekend is Hemel de beste plek om te zijn. Wie hier verblijft, beschikt over een kookstel, een hangmat en een mooi meer . Aarde is een ‘gewoon’ eiland, het is fijn, maar niet luxe. De Hel is een moerassig, door hoge rotsen ingesloten eiland, waar de temperatuur kan oplopen tot vijftig graden Celsius. Dennis Weening en Nicolette Kluijver presenteren deze jubileumeditie. Verder blijft de inhoud van Expeditie Robinson vertrouwd: lastige opdrachten, onaangename verrassingen en bloedfanatieke kandidaten.