Afdeling van Maasstad Ziekenhuis dicht wegens besmette patiënt

Een deel van het Maasstad Ziekenhuis is vandaag gesloten wegens een schadelijke stof.
Een deel van het Maasstad Ziekenhuis is vandaag gesloten wegens een schadelijke stof. Foto ANP/Lex van Lieshout

De spoedeisende hulp van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is vanmiddag uit voorzorg ontruimd vanwege een patiënt die een bijtende stof over zich heen had gekregen. Ook is een arts onwel geworden. Dat meldt de politie.

Update 21.30: De spoedeisende hulp van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam is weer open.

Het ziekenhuis spreekt van een ‘complexe patiënt die besmet is met een schadelijke stof’. Om welke stof het gaat is onduidelijk, maar de damp die de stof veroorzaakt kunnen ademhalingsproblemen veroorzaken. Dat gebeurde ook bij de behandelend arts, laat het ziekenhuis weten.

De man kreeg de stof door nog onbekende oorzaak over zich heen. Hij ging eerst thuis in Zwijndrecht douchen en besloot daarna naar het ziekenhuis te rijden, waar hij rond 14.00 uur aankwam. Hij is niet in levensgevaar.

De brandweer besloot uit voorzorg een deel van de spoedeisende hulp af te sluiten en heeft metingen verricht. Er is ook een specialist op het gebied van gevaarlijke stoffen naar het ziekenhuis gekomen. De politie heeft ook de omgeving van het huis van de man afgezet, maar na onderzoek bleek het daar veilig.

Het ziekenhuis bekijkt nu wanneer de eerste hulp weer helemaal open kan. Tot die tijd wordt ambulances gevraagd patiënten naar andere ziekenhuizen te brengen. Het ziekenhuis benadrukt dat er geen gevaar is voor de andere patiënten. (Novum)