Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Schippers overdenkt opsplitsing NZa

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid, VVD) gaat nadenken over de aanbeveling van de commissie-Borstlap om de NZa op te splitsen. Schippers herkent het geconstateerde „spanningsveld” tussen de verschillende rollen die de NZa op dit moment heeft. De organisatie is verantwoordelijk voor zowel het opstellen als het controleren van de regels voor ziekenhuis en zorgverzekeraars. Het functioneren van de zorgautoriteit wordt op korte termijn besproken in de Tweede Kamer. Klokkenluider Arthur Gotlieb, die begin dit jaar zelfmoord pleegde, stelde de misstanden binnen de NZa aan de kaak.