Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Kranten

Jeff Bezos vervangt uitgever

Jeff Bezos, eigenaar van The Washington Post, vervangt directeur-uitgever Katharine Weymouth door Frederick J. Ryan junior. Weymouth’s overgrootvader kocht de krant in 1933. Ze zal haar plaatsvervanger tot het eind van het jaar adviseren. Ryan is een van de oprichters van Politico, een website met politiek nieuws. Ook was hij rechterhand van president Reagan. Hij zal begin oktober beginnen bij The Washington Post. De reden van Weymouth’s vertrek is niet bekend.