IS onthoofdt opnieuw Amerikaanse journalist

Foto Getty Images

Hier rechts op de foto zie je de Amerikaanse journalist Steven Sotloff, in juni 2011 aan het werk in Libië. Gisteravond publiceerde de terreurgroep Islamitische Staat een video waarin te zien is hoe hij wordt onthoofd. Sotloff (31) werkte als freelancer voor de bladen Time en Foreign Policy. Hij werd in augustus 2013 in Syrië ontvoerd en dook vorige maand al op in de video van de onthoofding van fotojournalist James Foley. In de nieuwe video met de titel ‘Een Tweede Boodschap aan Amerika’ zegt de beul dat de onthoofding van Sotloff een vergelding is voor de aanhoudende luchtaanvallen op de groep in Irak. „Ik ben er weer, Obama, en ik ben er weer vanwege je arrogante beleid tegenover de Islamitische Staat, ondanks onze ernstige waarschuwingen.” Aan het eind van de video wordt een volgend slachtoffer bedreigd, de ontvoerde Brit David Cawthorne Haines.

    • NRC