Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

President Jemen ontbindt regering

De president van Jemen heeft gisteren zijn regering ontbonden. Ook is hij deels teruggekomen op zijn beslissing de subsidies op brandstof op te heffen. President Abed Rabbo Mansour Hadi hoopt met de maatregelen een eind te maken aan de protesten van sji’itische rebellen die in heel het land de straat zijn opgegaan. Hadi is tot zijn besluit gekomen tijdens een overleg met de nu demissionaire regering en vertegenwoordigers van politieke partijen. Binnen een week benoemt hij een nieuwe premier, volgens bronnen binnen de Jemenitische regering. Als de nieuwe premier is benoemd dragen partijen kandidaten voor de ministersposten voor.