Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Man geliquideerd in vinexwijk in Zwolle, politie zoekt naar de schutter

Een 48-jarige man is vanochtend in een woonwijk in Zwolle geliquideerd. Hij raakte zwaargewond toen rond 6 uur een onbekende schutter de auto waar hij in zat onder vuur nam. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie heeft de straat na de schietpartij afgezet en doet forensisch onderzoek, zo meldt een woordvoerder. Een omwonende vertelde vanochtend in het radioprogramma De Heer Ontwaakt hoe de auto in zijn voortuin tot stilstand kwam na zo’n vijftien schoten uit wat klonk als een automatisch wapen. „Ik kwam beneden en zag dat er een auto tegen de gevel aan stond met een persoon daarin. Hij was naar mijn idee nog levend, maar niet meer aanspreekbaar. Bijzonder heftig”, zei de man. Hij omschreef de buurt als een rustige vinexwijk. „Het slachtoffer is een overbuurman.” (NRC)