Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Geopolitiek

Europa overweegt sportboycot Moskou

De Europese Unie overweegt voor het eerst sportevenementen in Rusland te boycotten als sanctie tegen Rusland. EU-diplomaten bevestigen berichtgeving hierover in de Financial Times. Het is onwaarschijnlijk dat de sportboycot al deel uitmaakt van de verzwaring van de economische EU-sancties die voor eind deze week gepland staat. Het WK voetbal in Rusland(2018) kan onder de boycot vallen, wedstrijden tegen Russische ploegen in Europese voetbalcompetities en de Formule 1 die volgende maand in Sotsji moet worden verreden.