Apple: foto’s uit iCloud, maar geen veiligheidslek

De privéfoto’s van tientallen beroemde vrouwen die deze week online zijn gezet, zijn inderdaad verkregen via Apples opslagdienst iCloud. Maar het bedrijf zegt geen fouten te hebben gemaakt. In een korte verklaring liet Apple gisteravond weten dat uit „meer dan 40 uur onderzoek” blijkt dat het om „zeer gerichte aanvallen” op de accounts van beroemdheden gaat. „In geen van de onderzochte gevallen was een fout van Apple de oorzaak, met inbegrip van iCloud of Zoek Mijn iPhone”. Apple ontkent dus dat er een veiligheidslek zou zijn. De gebruikersnamen, wachtwoorden en veiligheidsvragen van de accounts zouden zijn geraden. Of er gebruik is gemaakt van software die veelgebruikte wachtwoorden uitprobeert – waar Zoek Mijn iPhone niet tegen was beschermd – wordt niet duidelijk uit de verklaring.

    • NRC