Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Voetbal

Presentator Piers Morgan weg bij CNN

De Britse presentator Piers Morgan neemt na vier jaar werken ontslag bij de Amerikaanse tv-zender CNN. „Breaking news: ik werk niet meer bij CNN”, tweette Morgan dinsdag. Hij presenteerde sinds 2011 de talkshow Piers Morgan Live, waarvan eerder dit jaar de laatste aflevering werd uitgezonden. De dagelijkse talkshow stopte vanwege de tegenvallende kijkcijfers. „CNN-baas Jeff Zucker bood me een contract van twee jaar aan voor veertig interviews. Na goed te hebben nagedacht, heb ik besloten dit niet te doen”, verklaarde Morgan. „Ik heb het vier jaar lang enorm naar mijn zin gehad bij CNN en ik heb groot respect voor Jeff en alle mensen die er werken. Geweldig bedrijf, geweldige zender.”

Bij het beëindigen van zijn show zei Morgan dat hij slecht lag bij de Amerikaanse kijkers omdat hij Brits is en omdat hij zich keerde tegen vrij wapenbezit. Mediacolumnist David Carr schreef eerder in The New York Times: „De enige voetbal die hem interesseert is rond, en zijn preken over wapens druipen van verachting.”

Volgens Carr willen Amerikanen, als ze bij groot nieuws CNN aanzetten, sowieso niet luisteren naar een buitenlander.