Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Drugs

Onvoorspelbaar, chaotisch en verslavend

Lethal League, gemaakt in Utrecht, is een kruising tussen Pong en Street Fighter, met daarbij nog een snufje Super Smash Bros. Spelers rossen een bal door het veld om hun tegenstanders te raken. Elke keer dat de bal een mep krijgt versnelt de actie, tot er nog één speler overblijft. Het principe is simpel, net als de besturing, maar door de snelheid en het belang van timing is ieder potje onvoorspelbaar en chaotisch. Lethal League is een multiplayergame, al is zelfs oefenen tegen de computer al behoorlijk leuk. Toch komt het spel het beste tot zijn recht als je online tegen andere mensen speelt, of nog beter: met z’n vieren op de bank.