Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Gemeente verft vluchtheuvels roze

Foto ANP

In de Gelderse gemeente Wijchen zijn per ongeluk enkele vluchtheuvels roze geschilderd. Een foutje in de communicatie tussen de gemeente en de leverancier van de verf, meldt Omroep Gelderland. Bij de bestelling werd een verkeerd kleurnummer doorgegeven. „Daardoor is er een verkeerd potje verf meegegeven en hebben we nu spectaculaire vluchtheuvels”, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen de regionale omroep. De gemeente is niet van plan om de roze vluchtheuvels te houden: nog deze week worden ze overgeschilderd.