Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Benzine lekt in rivier in Zuiden van Mexico

Foto AP

Werknemers proberen benzine te verwijderen uit de rivier Hondo bij de stad Tierra Blanca in het zuiden van Mexico. Vorige week woensdag lekte de brandstof uit een pijpleiding van het Mexicaanse staatsbedrijf Pemex. Tientallen dieren kwamen om. Een eerste poging om de vervuiling in te dammen mislukte door zware regenval, waardoor de geïmproviseerde dammen overstroomden. Volgens Pemex is het lek veroorzaakt door benzinedieven die een tap in de leiding boorden. Illegaal aftappen van leidingen is een groeiend milieu- en veiligheidsprobleem in Mexico.